Voor meer info klik hier
Lid worden

 


Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op webpagina 'Start met aandelen'
We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.

JONGSTE UPDATE: 31/12/2019
Direct naar de voorbeeldportefeuile

 Een beleggingsclub starten

Twintig lezers van De Standaard gingen een jaar geleden de uitdaging aan om de beurs te verslaan. Dat deden ze, verdeeld over twee groepen, als lid van De Beleggingsclub en onder begeleiding van VFB. Wat hebben ze geleerd en hoe staat het met hun portefeuille?
Volg de weg die ze aflegden van bij de start van de clubs tot 'Het slot'Klik hier. 

De TA-Dag heeft dit jaar meer in petto dan andere jaren. De hippe, trendy belegger komt in deze editie immers volop aan bod.  Niet dat we technische analyse nu willen vereenzelvigen met hip en trendy, maar het wordt er door velen toch mee geassocieerd. Vaak is dat omdat de fundamentele analyse geen uitkomst biedt bij hippe en trendy beleggingen.

De namen: Paul Gins (CompuGraphics), Hamish Maertens, Ad Nooten, Kevin Verstraeten en Ruben Pover (Lynx), Edward Loef, Harry Klip (MeXeM), Jan Robert Schutte (CryptoAcademy), Dirk Arens, Ronald Kok (analist.be) en Wilfried Voorspoels.

OPGELET: wegens uitzonderlijke omstandigheden buiten onze wil, zijn wij genoodzaakt de locatie te wijzigen. We blijven evenwel in Gent en ontvangen u met open armen in Universiteit Gent, faculteit Economie en Bedrijfskunde, campus Tweekerken, Tweekerkenstraat 2 te Gent.

Voorlopig programma en inschrijvingsmodaliteiten
Inschrijven

 

 

 

.

 

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

 

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

 

Nieuws
Dossier
  • Dossier 'Juridische procedure VFB-effectentaks'

  • De taks op de effectenrekening is ongrondwettelijk omdat hij is gebaseerd op discriminerende criteria. De taks werd dan ook vernietigd door het Grondwettelijk Hof.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: MIFID II

  • Impact MIFID II op aandelenresearch.
  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender