Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op webpagina 'Start met aandelen'
We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.

JONGSTE UPDATE: 31/03/2020
Direct naar de voorbeeldportefeuile

Een Beleggingsclub starten?

Ook dan wijst VFB je de weg? Twintig lezers van De Standaard gingen de uitdaging aan om de beurs te verslaan. Dat deden ze als lid van De Beleggingsclub en onder begeleiding van VFB. Volg de weg die ze aflegden van bij de start van de clubs tot 'Het slot'Klik hier. 
Beleggingsclubs aangesloten bij VFB genieten VFB-voordelen
Handleiding Beleggingsclubs, voorbeeldstatuten en interviews met bestaande clubs.

 

Naar aanleiding van de richtlijnen van de federale overheid met betrekking tot het coronavirus worden alle VFB-bijeenkomsten tot nader order opgeschort. Meer info.

Er geldt telewerk voor alle medewerkers van VFB. Een praktisch gevolg hiervan is dat de afhandeling van een eventuele vraag iets langer kan duren.
Heeft u een dringende vraag? Mail ons op info@vfb.be


UPDATE /CORONAVIRUS: VFB-HAPPENING 19/9/2020 ON HOLD!

Belangrijk / Happening: vanwege de voortdurende onzekerheid rond COVID-19 en de praktische gevolgen daarvan voor de organisatie van de Happening, worden de inschrijvingen tijdelijk ‘on Hold’ gezet. De Raad van Bestuur buigt zicht op 2/6/2020 over de mogelijkheden, rekening houdend met de input van de leden op de poll eerder deze maand. We nemen contact op met reeds ingeschreven leden zodra er duidelijkheid is, om een oplossing te bieden. Meer informatie volgt via website en E-flash, maar is mogelijk niet meer op tijd om in het magazine van juni opgenomen te worden. Reeds geregistreerde inschrijvingen blijven geldig voor de nieuwe datum.

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

 

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

 

Dossier
  • Dossier 'Juridische procedure VFB-effectentaks'

  • De taks op de effectenrekening is ongrondwettelijk omdat hij is gebaseerd op discriminerende criteria. De taks werd dan ook vernietigd door het Grondwettelijk Hof.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: MIFID II

  • Impact MIFID II op aandelenresearch.
  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender