Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'

 

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten (dividenden inkomstenjaar 2018, aanslagjaar 2019).
Voor het nieuwe inkomstenjaar 2019 (dividenden die dit jaar worden uitgekeerd) wordt het bedrag verhoogd tot 800 euro.
JONGSTE UPDATE: 31/03/2019
Direct naar de voorbeeldportefeuile

 

     

 

 

  

VFB-Financiële Planning Dag

De Presentaties

Ondanks het mooie weer zakten zaterdag toch meer dan 100 leden af naar de Thomas More Hogeschool te Mechelen voor de derde editie van het VFB event Financiële Planning. Een erg geinteresseerd publiek dat de kans niet onbenut liet om vragen te stellen aan de sprekers. Hiermee willen we deze laatste ook bedanken voor hun inzet. Onze dank gaat ook uit naar de talrijke vrijwilligers en natuurlijk de aanwezige leden.  

De presentaties zijn beschikbaar op het afgesloten gedeelte van deze website. U moet zich dus eerst aanmelden als lid. De presentaties vindt u onder het menu 'Events' > Presentaties afgelopen events. Dit ietm krijgt u niet te zien als u niet bent aangemeld. Op de pagina die dan verschijnt klik u op het item 'Financiële Planning Dag'. De presentaties bevinden zich onderaan bij de Attachments. 

 

                               

 

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Nieuws
Dossier
  • Interview Tiberghien advocaten: De taks op effectenrekeningen: 'Niet zorgvuldig, niet redelijk, slecht gemotiveerd, niet rechtvaardig en discriminerend.
  • Dossier : Ageas

  • Fortisschikking finaal. Ageas zal geen gebruik maken van beëindigingsrecht.

  • Dossier: MIFID II

  • Impact MIFID II op aandelenresearch.
  • Professionele financiële dienstverlening heeft een prijs.
  • Lezersvraag: Het wordt mij moeilijker gemaakt in Amerikaanse ETF's te beleggen.

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender