dinsdag 22 maart 2022 - 18:30

Fundamentele Analyse

Online

Gastspreker: Kurt Kegels

Nu inschrijven

Interactieve live sessies

DINSDAGEN 22 EN 29 MAART 2022 | 18U30

Sessie 1: via video ten laatste op dinsdag 15 maart
Sessie 2: live op dinsdag 22 maart om 18u30, aansluitend bij Sessie 1
Sessie 3: via video ten laatste op woensdag 23 maart
Sessie 4: live op dinsdag 29 maart om 18u30, aansluitend bij Sessie 3

In deze opleiding legt Kurt Kegels ons eerst uit hoe we een jaarrekening moeten lezen. Met andere woorden hoe lees en interpreteer je een balans, een resultatenrekening en een kasstroomtabel. En vergeet natuurlijk ook de toelichting niet. De analyse van de jaarrekening brengt ons meteen tot een aantal ratio’s die ons wat zeggen over de financiële gezondheid van een bedrijf. Evenwel nog belangrijker is de interpretatie en de evolutie van de cijfers uit de jaarrekening en de ratio’s die je op basis hiervan berekent.
Daarmee komt hij tot de beursratio’s en waarderingsmodellen waardoor we zicht trachten te krijgen op de werkelijke waarde van het bedrijf. Denken we maar aan de koers-winstverhouding, boekwaarde, ondernemingswaarde / bedrijfscashflow, de verdisconteerde cashflows … Telkens worden de voor- en nadelen uit de doeken gedaan.
Tenslotte analyseert Kurt verschillende types van aandelen. Inderdaad, de ene ratio kan voor een bepaald type aandeel een stuk belangrijker zijn dan de andere. Verder kom je nog te weten hoeveel belang je moet hechten aan de adviezen van professionele analisten.
Het handboek (winkelprijs 35 euro) van lesgever/auteur Kurt Kegels is noodzakelijk voor het volgen van de cursus en is inbegrepen in de prijs.

PRIJS : leden: 135 euro, niet-leden 225 euro (inclusief lidmaatschap VFB), inclusief handboek, deze wordt opgestuurd na inschrijving en betaling

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het volgende beleggersacademie