Op deze gratis infosessies zullen we u informeren over wat een beleggingsclub is en hoe VFB kan helpen met de opstart en de begeleiding met ervaren VFB-coaches. Vindt u uw gading niet in de voorgestelde data voor infosessies registreer u dan hier. U krijgt dan (gratis) de infoflashes van VFB via mail, inclusief meldingen van nieuwe data.   
Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?

Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'.

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten die vanaf volgend aangiftejaar zal ingaan.
JONGSTE UPDATE: 31/10/2018

     

 

 

De presentaties

We kunnen weer terugblikken op een geslaagde  VFB-Fundamentele Analysedag. De zowat 150 aanwezige leden zullen ongetwijfeld één en ander opgestoken hebben. Een mooie selectie van dividendaandelen; Hoe beleg ik best in de relatief veilige infrastructuuraandelen?  'Ethisch' beleggen, rechtstreeks via aandelen of via fondsen, een noodzaak voor iedereen! Zijn onze hersenen wel voldoende uitgerust om te beleggen? En wat moet ik doen om 'forse verliezen' te vermijden? De aanwezigen kennen al het antwoord op deze vragen. Zij kunnen nog even snel door de presentaties heen fietsen. De afwezigen hebben zoals steeds weer ongelijk. Zij hebben nog wat huiswerk voor de boeg.

De presentaties vindt u onder de rubriek 'Events' > 'Presentaties Afgelopen Events'. Klik hier (enkel voor leden). Nog geen lid?

EINDEJAARSAANBOD

                                                                       

1 jaar lid VFB
+
Notitieboekje met VFB-opdruk
(Meer info: Klik hier)
LID WORDEN

 

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Nieuws
Dossier
  • Interview Tiberghien advocaten: De taks op effectenrekeningen: 'Niet zorgvuldig, niet redelijk, slecht gemotiveerd, niet rechtvaardig en discriminerend.
  • Dossier : Ageas

  • Beleggers een deel(tje) van hun verliezen recupereren.

  • Dossier: Mifid II

  • MiFID II verscherpt wetgeving rond beleggingsdiensten (MoneyTalk - Trends).

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender