Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?


Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Wat is het verschil tussen cash geld, obligaties en aandelen? En waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan en waar vind je interessante informatie over aandelen? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'.

We geven je een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.
Met deze portefeuille geniet u meteen ook van de vrijstelling van roerende voorheffing voor 640 euro bruto dividendinkomsten die vanaf volgend aangiftejaar zal ingaan.
JONGSTE UPDATE: 31/08/2018

     

 

  Dag van de Tips: Biocartis Tip van de Dag

Biocartis mocht zich een beetje als Tip van de Dag kronen, maar ook andere biotechers en vastgoedaandelen prijkten op heel wat analistenlijstjes. AB InBev voerde de top 3 aan van de VFB-leden.

Beursexperts tippen op biotech en vastgoed (De TIJD)
(Reeds beschikbare) PRESENTATIES 
VIDEO (sfeerbeelden)
FOTOREPORTAGE

Deelnemen aan een beleggingsclub?

Stuur een mailtje naar info@vfb.be. Wij vragen aan onze bestaande clubs of ze nieuwe leden aanvaarden of zoeken uit of er nog andere mensen uit uw regio met een beleggingsclub willen starten. Wij organiseren ook vrijblijvende informatievergaderingen en zullen u melden wanneer er een plaatsvindt in uw regio.

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! 

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Dossier
  • Interview Tiberghien advocaten: De taks op effectenrekeningen: 'Niet zorgvuldig, niet redelijk, slecht gemotiveerd, niet rechtvaardig en discriminerend.
  • Dossier : Ageas

  • Beleggers een deel(tje) van hun verliezen recupereren.

  • Dossier: Mifid II

  • MiFID II verscherpt wetgeving rond beleggingsdiensten (MoneyTalk - Trends).

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender