Je wilt ook starten met beleggen in aandelen?


Dan ben je bij VFB aan het juiste adres! Wat is het verschil tussen cash geld, obligaties en aandelen? En waarom moet je voor aandelen kiezen? Hoe begin je eraan en waar vind je interessante informatie over aandelen? Aan welke basisregels moet je je houden?
Een antwoord op al deze vragen vind je op de nieuwe VFB webpagina 'Start met aandelen'.
We geven je meteen ook een voorbeeld van hoe een aandelenportefeuille van een beginnende belegger er kan uitzien.

 

 

   Event Financiële Planning: zaterdag 5 mei!

Op zaterdag 5 mei namelijk organiseren we in de Thomas More Hogeschool te Mechelen het event Financiële Planning. Nog maar de tweede editie. De eerste editie vorig jaar kon alvast rekenen op een 100-tal belangstellenden.

Dit jaar wordt het centrale thema ‘het doorgeven van vermogen’ en dit in 4 presentaties. Het nieuwe erfrecht dat in september van kracht wordt mag natuurlijk niet ontbreken. Verder komen aan bod: legaten, schenkingen en testamenten; hoe het doorgeven van vermogen concreet organiseren? En tot slot ‘Hoe inkomen genereren?’. Hou deze zaterdag (voor)middag alvast vrij in uw agenda.

(Voorlopig) Programma
Inschrijven

Excelco-beleggingssoftware

Eerst inloggen als VFB-lid! klik dan voor de beleggingssoftware hier

INTERNETDEMONSTRATIE

Magazine

Bekijk het magazine hier online.

Nieuws
Dossier

  • VFB zal samen met een aantal van haar leden, een vernietigingsverzoek indienen bij het Grondwettelijk Hof.
  • Dossier : Ageas

  • Ageas en de claimantenorganisaties hebben een aangepast schikkingsvoorstel bereikt dat rekening houdt met de voornaamste bekommernissen van het Hof van Beroep van Amsterdam, zoals aangegeven in haar tussentijdse beslissing van 16 juni 2017.

  • Dossier: Mifid II

  • MiFID II verscherpt wetgeving rond beleggingsdiensten: 'Enkel informatie verstrekken volstaat niet' (MoneyTalk - Trends)

Beleggersacademie

VFB organiseert in heel Vlaanderen opleidingen. De beleggersacademie is opgedeeld in drie (kern) Modules: Cursus Basis Beleggen (Het ABC voor de belegger); Fundamentele Analyse en Technische Analyse. ! Verder zijn er ook nog Modules speciaal gewijd aan Beleggingsfondsen en Afgeleide producten.

Lees verder

Financiële kalender