donderdag 21 november 2024 - 19:30

ETF’s (Exchange Traded Funds) of Trackers 2024 Najaar

Online

Gastspreker: Tim Nijsmans en Stephan Desplancke

Nu inschrijven

2 Interactieve online live sessies; 3 videoreeksen

  • Video-theorie: DONDERDAG 21 NOVEMBER, VRIJDAG 29 NOVEMBER 2024
  • Online interactieve live sessies: DONDERDAGEN 28 NOVEMBER EN 5 DECEMBER | 19u30
  • Eerste reeks video's over de basis van ETF’s ten laatste op donderdag 21 november
  • Eerste online interactieve live-sessie door Tim Nijsmans over de basis van ETF's op donderdag 28 november om 19u30
  • Tweede en derde reeks video's over ‘trading en eco-systeem ETF’s’ en ‘soorten ETF’s en strategie portefeuille’ ten laatste op vrijdag 29 november
  • Tweede online interactieve live-sessie door Stephan Desplancke over ‘trading en eco-systeem ETF's’ en ‘soorten ETF’s en strategie portefeuille’ op donderdag 5 december om 19u30 

Een Exchange Traded Fund of ETF is een kostenefficiënt beleggingsfonds dat beursgenoteerd is op één of meerdere beurzen en nauwgezet een marktindex volgt, zoals bijvoorbeeld de S&P500 of de MSCI Europe.
Het beleggen in ETF’s of trackers in de volksmond, kent de jongste jaren een heel sterke groei. En toch vertegenwoordigen aandelentrackers slechts 5% van de totale waarde van alle beursgenoteerde aandelen in de wereld.
We staan m.a.w. aan het begin van een jarenlange expansie. Beleggen in een ETF lijkt vrij eenvoudig. Je kiest gewoon een index van het land, regio of sector waarin je wil beleggen. Vervolgens selecteer je een ETF die deze index volgt en klaar is kees.

Maar, niets is minder waar. Eind 2020 bestonden er immers in Europa meer dan 3.000 ETF’s. Hoe kan de belegger daar een keuze in maken? Waar moet je op letten? Wat is nu de werkelijke kost van een ETF? Hoe wordt de belegger belast?
In deze ETF academie wordt een antwoord gegeven op al deze en nog veel meer andere vragen.

Tijdens het eerste gedeelte maak je kennis met de basisconcepten in de wereld van ETF’s. Er zijn diverse types en structuren, elk met hun voor- en nadelen.
De kost van een ETF is ook veel meer dan enkel de gepubliceerde beheersvergoeding. Net zoals bij klassieke fondsen heb je per ETF verschillende valuta en klassen. En is een ETF gelijk aan een indexfonds?

Daarna wordt dieper ingegaan op het specifieke handelen of traden in ETF’s. Want, zoals bij aandelen is de liquiditeit van een tracker essentieel. En het unieke ‘creation & redemption’ systeem bij trackers zorgt voor extra liquiditeit.
In de tweede sessie van de academie komt dit hele trading ecosysteem aan bod.
Tevens wordt een volledig overzicht gegeven van de algemene classificatie van ETF’s. Welke trackers kan de belegger gebruiken in een beleggingsportefeuille en hoe?
Iedere beleggingsbeslissing is een actieve beslissing, zelfs als je passieve instrumenten of ETF’s gebruikt. Sommige beleggingscategorieën zijn beter geschikt voor actieve fondsen en het komt er op aan om de combinatie te maken van actieve en indexfondsen of trackers in een totale portefeuille.

Inclusief het boek ‘De Hangmatbelegger’ (winkelprijs 24,99 euro) van Tim Nijsmans (inbegrepen in de prijs). Wordt opgestuurd na betaling.

PRIJS : leden: 145, niet-leden 205 euro (inclusief online lidmaatschap VFB)
LESGEVERS  Tim Nijsmans (deel 1) en Stephan Desplancke (deel 2)

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.