De Vlaamse Federatie van Beleggers vzw is een non-profit organisatie met als doelstelling individuele beleggers en beleggingsclubs op een onafhankelijke manier te informeren en te vormen met betrekking tot het beheer van financiële activa. De communicatie, informatie en vorming focust voornamelijk op aandelen.

Om dit doel te bereiken bieden wij onze leden een dienstenpakket aan.

Kijk alvast eens rond op onze website en ontdek de interessante congressen en opleidingen. U kunt evenwel ook informatie terugvinden met betrekking tot analistenrapporten, links naar de gegevens van onze bedrijfspartners. Regionale activiteiten worden georganiseerd door onze Trefpunten waar beleggers ook kunnen samenkomen, ideeën uitwisselen en een schat aan beleggersinformatie terugvinden.

In 2008 werd de VFB-Beleggersacademie opgestart. Beleggers kunnen door het volgen van diverse modules zich scholen van beginnend belegger tot ervaren belegger. 

Financiële educatie is voor de VFB een maatschappelijke opdracht en maakt dan ook deel uit van onze missie. Naast 'De Beleggersacademie' organiseerden we In dat kader bijvoorbeeld dit jaar een gratis cursus aandelen voor jongeren. We willen meer doen: naar scholen gaan, kansarme jongeren leren hoe te sparen, de rol van investeren als motor voor welvaart en welzijn beter uitleggen….
Bijkomende financiering hiervoor is welkom. In die optiek vragen we onze leden in hun financiële planning ook aan de VFB te denken: vermeld ons in uw testament, de successierechten zijn nul procent en de ontvangen sommen zullen volledig naar financiële educatie gaan.

Zoals het hoort, heeft VFB een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor zijn vrijwilligers en zijn medewerkers.

Brochure 30 jaar VFB                                        Brochure 40 jaar VFB