woensdag 10 november 2021 - 18:30

Fundamentele Analyse

Online

Gastspreker: Kurt Kegels

VIDEOCONFERENTIE : Beleggersacademie: INLEIDING FUNDAMENTELE ANALYSE- E-learning

ONLINE

 Lesgever: Kurt Kegels

 

Fundamentele Analyse - Online - deze academie begint met :

Sessie 1: via video vanaf woensdag 10 november (ten laatste)

Sessie 2: live op woensdag 17 november om 18u30, aansluitend bij Sessie 1.

Sessie 3: via video vanaf donderdag 24 november

Sessie 4: live op woensdag 1 december om 18u30, aansluitend bij Sessie 3

In deze module legt Kurt Kegels, lector aan de Karel de Grote Hogeschool, ons eerst uit hoe we een jaarrekening moeten lezen. Met andere woorden hoe lees  en interpreteer je een balans, een resultatenrekening en een kasstroomtabel. En vergeet natuurlijk ook de toelichting niet. De analyse van de jaarrekening brengt ons meteen tot een aantal ratio’s die ons wat zeggen over de financiële gezondheid van een bedrijf. Evenwel nog belangrijker is de interpretatie en de evolutie van de cijfers uit de jaarrekening en de ratio’s die je op basis hiervan berekent.

Daarmee komt hij tot de beursratio’s en waarderingsmodellen waardoor we zicht trachten te krijgen op de werkelijke waarde van het bedrijf. Denken we maar aan de koers-winstverhouding, boekwaarde, ondernemingswaarde / bedrijfscashflow, de verdisconteerde cashflows ... Telkens worden de voor- en nadelen uit de doeken gedaan.

Tenslotte analyseert Kurt verschillende types van aandelen. Inderdaad, de ene ratio kan voor een bepaald type aandeel een stuk belangrijker zijn dan de andere. Verder kom je nog te weten hoeveel belang je moet hechten aan de adviezen van professionele analisten.

LesgeverKurt Kegels Kurt is licentiaat TEW, met een bijkomende opleiding in Fiscale wetenschappen. Hij startte zijn loopbaan bij KBC, initieel in de marktenzaal en nadien als aandelenanalist bij KBC Securities. Kurt was evenwel gebeten door de microbe van het lesgeven. Hij doceert sinds een tiental jaren ‘Aandelenanalyse’ in de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen en ‘Bank en beurs’ in het volwassenenonderwijs. Hij is in dat kader ook co-auteur van het boek ‘Bank en beurs binnenstebuiten’. Daarnaast was Kurt o.m. actief als freelance redacteur voor De Morgen en verzorgt hij diverse opleidingen voor ondernemingen.

135 euro voor leden inclusief handboek ‘De basis van de balans – Hoe cijfers tonen hoe gezond een onderneming is. (Handboek is noodzakelijk voor volgen cursus; normale prijs handboek: 35 euro. Je geniet aldus een korting van 10 euro). Auteur: Kurt Kegels.

225 euro voor niet-leden (inclusief 1 jaar lidmaatschap VFB en handboek)

 

Inschrijven

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven.

Bekijk het vorige beleggersacademie