dinsdag 7 september 2021 - 18:30

Het ABC voor Beleggers

Online

Gastspreker: Jasper Vekeman en Danny Reweghs

Inschrijvingen afgesloten, informatie via mail voor de deelname aan Zoom. Na 24u krijg je de opnamelink met de video en paswoord.

Beleggersacademie : Het ABC voor Beleggers - E-learning

ONLINE - Live sessies

 Gastsprekers: Jasper Vekeman en Danny Reweghs

 

Het ABC voor Beleggers - Online - deze academie begint met :

Sessie 1 op dinsdag 7 september 2021 om 18u30 (Live sessie - interactief)

Sessie 2 op dinsdag 14 september 2021 om 18u30 (Live sessie – interactief)

Het 'ABC voor Beleggers' start vanzelfsprekend met de basisopleiding. In de gebruikelijke 2 sessies van elk zowat 3 uur, loodsen Jasper Vekeman en Danny Reweghs je door de wereld van beurs en beleggen. De eerste sessie gaat in op een aantal belangrijke vragen. Waarom moet ik beleggen? Hoe begin ik te beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het belang van spreiding? Wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie? En hoe werkt beleggen in de praktijk?

In sessie 2 ligt de focus meer op beleggen in aandelen en de basiskennis die echt wel vereist is als je wil beleggen in aandelen. Daarnaast worden ook enkele items aangereikt opdat je succesvol zou zijn op de beurs. Waaruit bestaat de opbrengst van een aandeel? Wat bepaalt de koersevolutie? Welke soorten aandelen zijn er? En welke aandelen kies je best rekening houdend met de beurscyclus? Welke beleggingsstrategieën leiden tot succes? Met een aantal eenvoudige beursratio’s wordt meteen ook de overgang gemaakt naar Module 2, Fundamentele Analyse van aandelen.

Lesgevers:

Sessie 1: Jasper Vekeman is hoofdredacteur van de Gids voor de Beste Belegger en freelance journalist voor Trends. Voordien was hij journalist bij De Tijd en Trends. Hij volgt al jaren het reilen en zeilen in de financiële wereld en kijkt met een gezonde kritische blik naar de beurswereld.

Sessie 2: Danny Reweghs is sinds 2006 directeur strategie van MoneyTalk en Inside Beleggen van de mediagroep Roularta. Hij was meer dan 10 jaar (tot 2006) hoofdredacteur van Cash, de financiële bijlage bij Trends. Hij is vanaf de eerste dag in 1999 één van de beursgasten op KanaalZ. Verder is hij mede-auteur van de boeken ‘De Beste beleggingen tot 2010’ en ‘Rendabel beleggen in moeilijke beurstijden’. Ruim een decennium was hij lid van de raad van bestuur van VFB. Hij is licentiaat in de economische wetenschappen aan de KU Leuven.

Prijs: leden: 90 euro; niet-leden 180 euro (inclusief lidmaatschap VFB)

 

Bekijk het vorige beleggersacademie