dinsdag 10 september 2024 - 18:30

Het ABC voor Beleggers 2024 Najaar

Online

Gastspreker: Jasper Vekeman en Jef Poortmans

Nu inschrijven

Het ABC voor beleggers - Beleggen voor beginners


2 Interactieve online live sessies

  • Online interactieve live sessies: DINSDAGEN 10 EN 17 SEPTEMBER 2024| 18u30


‘Het ABC voor Beleggers – Beleggen voor beginners’ start vanzelfsprekend met de basisopleiding. In de gebruikelijke 2 sessies van elk zowat 2 uur, loodsen Jasper Vekeman en Jef Poortmans u door de wereld van beurs en beleggen.

Sessie 1:  De eerste sessie gaat in op een aantal belangrijke vragen. Waarom moet ik beleggen? Hoe begin ik te beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het belang van spreiding? Wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie? En hoe werkt beleggen in de praktijk?

Sessie 2: De focus ligt meer op beleggen in aandelen en de basiskennis die echt wel vereist is als u wil beleggen in aandelen. Daarnaast worden ook enkele items aangereikt opdat u succesvol zou zijn op de beurs. Waaruit bestaat de opbrengst van een aandeel? Wat bepaalt de koersevolutie? Welke soorten aandelen zijn er? En welke aandelen kiest u best rekening houdend met de beurscyclus? Welke beleggingsstrategieën leiden tot succes? Met een aantal eenvoudige beursratio’s wordt meteen ook de overgang gemaakt naar de opleiding ‘Fundamentele Analyse van aandelen’.

PRIJS : leden: 115 euro; niet-leden 175 euro (inclusief online lidmaatschap VFB)

Inclusief handboek "Winnen met aandelen" van Prof. Van der Elst  (winkelwaarde 34,99 euro)

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het vorige beleggersacademie

Bekijk het volgende beleggersacademie