dinsdag 6 september 2022 - 18:30

Het ABC voor Beleggers

Online

Gastspreker: Jasper Vekeman en Danny Reweghs

INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

2 Interactieve online live sessies

DINSDAG 6 EN 13 SEPTEMBER 2022 | 18U30

‘Het ABC voor Beleggers – Beleggen voor beginners’ start vanzelfsprekend met de basisopleiding. In de gebruikelijke 2 sessies van elk zowat 2 uur, loodsen Jasper Vekeman en Danny Reweghs u door de wereld van beurs en beleggen.

Sessie 1:  De eerste sessie gaat in op een aantal belangrijke vragen. Waarom moet ik beleggen? Hoe begin ik te beleggen? Waarin kan ik beleggen? Wat is het belang van spreiding? Wat is het verschil tussen een aandeel en een obligatie? En hoe werkt beleggen in de praktijk?

Sessie 2: De focus ligt meer op beleggen in aandelen en de basiskennis die echt wel vereist is als u wil beleggen in aandelen. Daarnaast worden ook enkele items aangereikt opdat u succesvol zou zijn op de beurs. Waaruit bestaat de opbrengst van een aandeel? Wat bepaalt de koersevolutie? Welke soorten aandelen zijn er? En welke aandelen kiest u best rekening houdend met de beurscyclus? Welke beleggingsstrategieën leiden tot succes? Met een aantal eenvoudige beursratio’s wordt meteen ook de overgang gemaakt naar de opleiding ‘Fundamentele Analyse van aandelen’.

PRIJS                    leden: 90 euro; niet-leden 150 euro (inclusief online lidmaatschap VFB)