donderdag 21 maart 2024 - 19:30

Trefpunt Limburg: Ergodicity, het onbegrepen verhaal van risico

Online

Gastspreker: Joël Schols (Chess Capital)

Risico is een raar beestje dat we moeilijk kunnen vatten en inschatten. Zelfs nadat feiten zich voltrokken hebben weten we nog niet zeker hoeveel risico we echt genomen hebben. Te veel, te weinig? Risico nemen is inherent aan het leven, aan ondernemerschap, aan investeren en beleggen. zonder risico geen rendement.


In de financiële wereld worden veel modellen gebruikt die gebaseerd zijn op een normaal- of Gaussverdeling. Deze houdt geen rekening met de fat-tails of black swan evenementen die door Nassim Taleb aan de aandacht zijn gebracht. Deze maken het begrip risico nog complexer.
Aan de hand van het fenomeen Ergodicity neem ik jullie mee in een verhaal van van muntjes gooien, risico's bij skiën, dobbelen, piraten die schepen overvallen,... om zo te komen tot een beter risico besef.


De spreekbeurt is gebaseerd op indrukwekkende werk van Nassim Taleb, Mark Spitznagel, Ole Peters, Luca Dellanna en Adam Siegel. Ik geef een overzicht van de theoretische achtergrond en toon de weg naar de praktische toepasbaarheid bij beleggen.

ENKEL WEBINAR

Contact:

Jim Stukken

0472 22 69 37

Inschrijven

Het is niet langer mogelijk om in te schrijven.

Bekijk het vorige trefpunt