donderdag 14 januari 2021 - 19:00

Voorstelling van de groep Chargeurs

Online

Lesgever: Olivier Buquen en Sébastien Leroy

Meld u aan om online te kijken.

Op 14 januari 2021 gaf Olivier Buquen, financieel directeur van de groep Chargeurs een online presentatie samen met  Sébastien Leroy, verantwoordelijke voor de financiële communicatie en de relaties met beleggers. U kan dit nu (her)bekijken door gratis in te schrijven en/of onderaan op de groene knop 'Bekijk webinar' te duwen.

Dankzij het bedrijfsmodel waarin ondernemerszin, dynamisme en aanpassingsvermogen al sinds de oprichting in 1872 centraal staan, is Chargeurs wereldleider in de industriële nichemarkten waarin de groep actief is. Sinds 2015 wordt de groep geleid door Michaël Fribourg, de voornaamste aandeelhouder en President-Directeur-Generaal. Onder zijn dynamische en doortastende leiding doorstond Chargeurs vlot de economische crisis en de gezondheidscrisis en staat de groep er op het einde van 2020 zelfs sterker voor dan in het begin van het jaar.

Chargeurs ontwikkelt hoogtechnologische producten en diensten met een hoge toegevoegde waarde in vijf afdelingen. Bij de traditionele afdelingen beschermfolies, technische stoffen voor mode en luxegoederen en wol van topkwaliteit werden in 2020 twee nieuwe werkgebieden aan de activiteitenportefeuille toegevoegd: diensten aan musea en uitrusting voor de bescherming van de gezondheid.

De groep wordt gedragen door de operationele uitmuntendheid, de menselijke betrokkenheid en het streng financieel beheer van 2400 medewerkers die in 90 landen actief zijn. Met het aangekondigde streefdoel om een jaarlijkse omzet van meer dan 800 miljoen euro te draaien, wordt al vijf jaar op rij een groei opgetekend dankzij de verkoopcijfers en de sterke stijging van het bedrijfsresultaat over die periode.

Tijdens deze webinar werd het economisch model van de groep in detail voorgesteld en kwamen de sterke punten, de langetermijnvisie en het financieel beleid aan bod met zijn strategie van recurrente dividenden.

De webinar is gratis.

Lees ter voorbereiding ook het rapport van Gert De Mesure en de Presentatienota

Sprekers:

Olivier BUQUEN
Olivier Buquen is sinds 2016 financieel directeur van de groep Chargeurs. Hij studeerde aan de Essec Business School (Sciences Po) en Harvard. Tijdens zijn professionele loopbaan bekleedde hij leidinggevende functies in de industrie (Plastic Omnium en Bolloré), in het bankwezen (BNP Paribas) en bij de overheid. Hij oefende eveneens meerdere electorale mandaten uit zoals dat van burgemeester van Carnac (Bretagne, Frankrijk), waar hij nog steeds in de gemeenteraad zetelt.

Sébastien LEROY
Sébastien Leroy vervoegde Chargeurs in 2020 in de functie van verantwoordelijke voor de financiële communicatie en de relaties met beleggers. Voordien bekleedde hij een gelijkaardige functie bij Essilor International, nu EssilorLuxottica. Hij heeft een master econometrie en een DEA financiën. Voordien was hij financieel journalist bij Agefi en bfinance (Redbridge).

Online (her)bekijken

Met een geldige inschrijving kan u dit webinar online (her)bekijken.

Meld u aan om online te kijken.

Presentaties

Voorbehouden aan leden

Meld aan of registreer als lid om presentaties te zien.

Inschrijven

Log in met uw account of registreer om in te schrijven.

Bekijk het vorige webinar