dinsdag 7 juli 2020

WEBINAR : Start to Invest - Hoe bouw je een gediversifieerde beleggingsportefeuille via fondsen en trackers (ETF's) ? | spreker Stephan Desplancke, directeur België bij vermogensbeheerder BlackRock

ONLINE

Start to Invest - Hoe bouw je een gediversifieerde beleggingsportefeuille via fondsen en trackers (ETF’s)?

Spreker: Stephan Desplancke, Directeur België bij vermogensbeheerder BlackRock en bestuurder VFB.

Stephan Desplancke heeft meer dan 20 jaar ervaring in de financiële sector, waarvan de laatste 13 jaar als Directeur België bij vermogensbeheerder BlackRock.

In zijn huidige functie heeft Stephan ook een expertise opgebouwd in het helder communiceren en presenteren op een vulgariserende manier.
Stephan geeft dan ook veel presentaties over beleggen, fondsen en portefeuillebeheer in brede zin en voor een divers publiek.
Na zijn studies te Leuven als Licentiaat in de Toegepast Economische Wetenschappen kreeg hij al gauw de beleggingsmicrobe te pakken. Bijgevolg werd Stephan lid van het VFB in Brugge in de jaren 90 waar hij ook voorzitter was van een beleggingsclub.
Hij heeft een passie voor alles wat met beleggen en financiële markten te maken heeft en wenst via het VFB bij te dragen aan de financiële educatie
van de Belg door de kennis te verbreden van beleggen in fondsen en trackers in het bijzonder en portefeuillebeheer in het algemeen.

Hoe bouw je een gediversifieerde beleggingsportefeuille via fondsen en trackers (ETF’s)?

Eén van de gouden regels in beleggen is diversificatie. En dit principe is nu meer dan ooit van toepassing.

Want de meeste experten en strategen zijn het erover eens dat de coronacrisis structureel zal leiden tot meer deglobalisering en een toenemende rol van de overheden in het economisch beleid.

Rendementen van diverse beleggingscategoriëen zullen in de toekomst dan ook verder uiteenlopen. Daarom is het noodzakelijk om een portefeuille niet alleen te diversifiëren in verschillende landen en regio’s, maar ook in diverse sectoren, thema’s en stijlen.

Beleggingsfondsen en ETF’s of trackers zijn de ideale manier om dit te doen.

Dit webinar introduceert u in de wereld van fondsen en ETF’s.

Wat zijn de voornaamste kenmerken en verschillen tussen fondsen en trackers? Hoe maak je een keuze in het gigantische aanbod en waar moet je op letten?

Tenslotte wordt toegelicht hoe je optimaal fondsen en trackers combineert in de portefeuille.

Inschrijven

Bekijk het volgende webinar