5 favoriete aandelen van Patrick Nollet
Zaterdag 14/08 verschenen in De Tijd de 5 favoriete aandelen van Patrick Nollet.
De directeur van de VFB gelooft in een wederopstanding van AB InBev en Barco.
Patrick Nollet (61) werkt al 12 jaar voor de Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB). Daarvoor was hij 20 jaar in dienst van het weekblad De Belegger.
Cofinimmo | Vastgoed
Cofinimmo schuift almaar meer op van kantoren naar zorgvastgoed. Dat is belangrijk, want als 60 procent van de portefeuille in zorgvastgoed is belegd, kunnen beleggers profiteren van de verlaagde roerende voorheffing van 15 procent. Die verlaging geldt misschien nog niet voor het dividend over 2021, maar uitstel is geen afstel. Naar aanleiding van de eerste halfjaarcijfers verhoogde Cofinimmo de winstprognose tot ‘meer dan’ 7 euro per aandeel en bevestigde het de dividendvooruitzichten (6 euro bruto). Cofinimmo noteert wel met een premie, maar dat is door de shift naar zorgvastgoed niet uitzonderlijk.
AB InBev | Bierbrouwer
Het gaat de koers van AB InBev niet echt voor de wind: van meer dan 120 euro vijf jaar geleden naar iets meer dan 50 euro nu. Na de jongste kwartaalcijfers kreeg de koers nog een flinke pandoering. De volumes en de omzet waren dan wel erg mooi, de marges werden door analisten niet gesmaakt. Dat is eerder een koopgelegenheid. De leidende positie op de wereldwijde biermarkt, met bijzonder sterke merken, verdient een hogere waardering, terwijl de schuldratio volgend jaar verder in de richting van 3 moet kunnen evolueren. De koers heeft serieus minder gepresteerd dan die van concurrenten als Heineken en Carlsberg.
Barco | Beeldvorming
De sectoren waarin Barco actief is (projectiesystemen voor grote evenementen…), bevonden zich in het oog van de orkaan en dat vertaalde zich in de koersevolutie. Het herstel verloopt trager dan verwacht, zoals bleek uit de halfjaarcijfers. Maar de bestellingen, vooral uit China, stroomden stevig binnen en dat leidde tot een recordorderboek. 2021 wordt nog een overgangsjaar, maar voor 2022 moet het mooie orderboek zich vertalen in een hogere omzet en winst. Voorzitter, hoofdaandeelhouder en op 1 september ook co-CEO Charles Beauduin maakte van de koersdip gebruik om zijn positie te verhogen.
Resilux | Verpakkingssector
Sinds het afspringen van het overnamebod door de private-equityspeler Bain in 2017 zat Resilux in het verdomhoekje. Daar kwam begin dit jaar verandering in. De cijfers over 2020 waren erg mooi: een winststijging van 39 procent tot 11,37 euro per aandeel en een stijging van de bedrijfscashlow met 17 procent. Voorts profiteerde Resilux ook van de ‘klimaattrend’. Het investeerde fors in de recyclage van PET en het diende zich aan als potentiële klant bij de nog te bouwen fabriek van Avantium voor PEF-verpakkingen (bioplastic). Tegen een koers-winstverhouding van minder dan 15 is dit familiebedrijf nog niet te duur.
UCB | Farma
De grote uitdaging voor UCB UCB0 is het opvangen van het patentverval van zijn sterproducten. Wat dat betreft wordt het najaar erg belangrijk voor het biofarmabedrijf. Op 15 oktober neemt de Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond een beslissing over het psoriasismiddel bimekizumab, een mogelijke blockbuster. Voor het einde van het jaar worden bovendien de fase 3 resultaten verwacht voor twee andere indicaties. Niet zonder risico dus, maar UCB zit op schema met de ontwikkeling van de onderzoeksfasen. Bij positief resultaat kan dat een stevige impuls geven aan UCB, dat tegen 16 keer de winst noteert.