De drie favoriete aandelen van Tim Nijsmans

Tim Nijsmans is de oprichter van de Vermogensgids, een onafhankelijk adviseur voor beleggers. Hij zit ook in de Raad van Bestuur van VFB en verantwoordelijke voor social media en webinars. Hieronder zijn drie favoriete aandelen, of beter twee aandelen en een ETF, die in De Standaard verschenen op 5 september.

Investor AB                                                                                           

Investor AB is het Sofina van Zweden. Net als de familie Boël in België heeft de familie Wallenberg in Zweden een mooie verzameling van kwaliteitsvolle bedrijven in portefeuille. Investor is hun holding en had minder last van de corona-crisis dan de markt. Zweden komt voorlopig economisch beter uit deze recessie. Onderdelen zoals AstraZeneca, Mölnlycke Healthcare, Atlas Copco, Ericsson en Nasdaq hielden stand in deze omgeving. In tegenstelling tot Sofina noteert Investor gelukkig nog met een korting van ongeveer 13% tegenover zijn onderliggende waarde. Als extraatje investeert Investor ook nog in EQT, een onderneming die in durfkapitaal actief is.

 TINC

TINC is een investeerder in infrastructuur zoals bruggen, sluizen, energieprojecten, traminfrastructuur, parkings en dergelijke. De onderneming is zeer voorspelbaar. In deze moeilijke tijden van nulrente en crisissen is een vast inkomen uit projecten van 20 tot 30 jaar uiterst zeldzaam. De dividenden zijn daarom rotsvast en dat was een benijdenswaardige positie voor een beursgenoteerde onderneming dit jaar. Met de sterke toename van schulden in de economie zien we geen intentie tot stijgende rentevoeten vanuit centrale banken. Het stabiele dividendrendement van TINC maakt het daarom een zeer interessant alternatief voor een lange termijn obligatie.

iShares Core MSCI World (Acc)

Met de iShares Core MSCI World koopt u een zogenaamde tracker die een groot deel van de Westerse aandelen in portefeuille heeft. Ideaal voor een beginnende belegger die nog nooit een aandeel gekocht heeft. De opkomst van deze beursgenoteerde indexfondsen of ETF’s danken ze aan hun lage kosten en gemak. Voor 0,20% beheert de iShares Core MSCI World (IWDA) voor u een wereldwijde aandelenportefeuille van 1.605 verschillende aandelen. Vergelijk deze beheerkosten en het rendement maar eens met uw beleggingsfonds bij de bank. Kies bij deze tracker zeker voor de kapitalisatieversie, zo spaar je de roerende voorheffing uit.