Hoe u kan stemmen tegen het overnamebod op Recticel

Het Belgische Recticel kreeg enkele maanden geleden een vijandig overnamebod van 13,50 euro per aandeel in zijn brievenbus van het Oostenrijkse Greiner. Als verdediging heeft het management een alternatief scenario voorbereid voor de groep waardoor Recticel als een zuivere isolatiespeler op de Brusselse beurs kan blijven noteren.

Waar gaat het over?

Het management van Recticel stelt voor om de divisie Engineered Foams te verkopen aan het Amerikaanse Carpenter. Dit zou gebeuren aan een cash vergoeding van 656 miljoen euro, gebaseerd op de ondernemingswaarde bij een cash- en schuldenvrije basis. Deze prijs van 11,65 euro per aandeel is niet definitief. De transactieprijs wordt bepaald op basis van de werkelijke netto financiële schuldpositie en werkkapitaalpositie bij het sluiten van de transactie. Een stemming van de aandeelhouders is echter vereist om deze transactie goed te keuren. Een gewone meerderheid van de stemmen is nodig.

Wat zeggen analisten?

Na het nieuws over het overnamebod hebben verschillende analisten hun koersdoel voor Recticel omhooggetrokken. Eind oktober bedroeg het gemiddelde koersdoel van Berenberg, Degroof Petercam, KBC Securities, Kepler Cheuvreux en ING 19,54 euro per aandeel. Dat is fors hoger dan de 13,50 euro die Greiner bereid is te betalen voor Recticel en ook hoger dan de huidige aandelenkoers van 15,74 euro per aandeel. De meerderheid van de analisten steunt de verkoop van Engineered Foams en vindt dit een betere deal dan het bod van Greiner.

Waar moet u op letten bij het stemmen?

Om mee te kunnen stemmen, moet u bewijzen dat u een aandeelhouder bent voor 22 november om middernacht. In het verleden moest je dan een attest aanvragen bij een broker om mee te kunnen doen met de stemming. Nu hoeft dit niet!

"Stemt u online, dan zal Recticel zelf rechtstreeks de controle bij de banken en brokers doen voor u en de kosten op zich nemen"

-

Stemt u online (via de online procedure hieronder), dan zal Recticel zelf rechtstreeks de controle bij de banken en brokers doen voor u en de kosten op zich nemen.  Belangrijk, want sommige brokers rekenen voor dit attest vaak kosten aan. Bij Bolero en Lynx is de procedure gratis, maar brokers zoals Degiro ontmoedigen participatie van kleine beleggers en vragen €100 per vergadering voor niet-Nederlandse aandelen. Bij Saxo kost deze service €30 per jaar en €5 per stem.

Hoe kan u stemmen?

Bij het stemproces is het belangrijk dat u geen internet Explorer gebruikt omdat u anders technische problemen zult ervaren. Best kunt u inloggen met Chrome, Safari of Edge.

Daarna gaat u naar: www.lumiagm.com. Als u naar onder scrolt, ziet u verschillende logo’s van bedrijven met daarboven een zoekbalk. Het makkelijkste is om in de zoekbalk ‘Search Company Name’ gewoon Recticel in te geven, waarna het logo zal verschijnen, waarop u dan klikt. Hierna kan u een account registreren, waarbij u als aandeelhouder een gebruikersnaam en wachtwoord zult krijgen. Als u nadien inlogt, kan u vanuit de welkomstpagina verder gaan naar de stempagina.

Wat is de deadline?

Aandeelhouders kunnen zich online registreren tot ten laatste 22 november. De elektronische stem moet ten laatste op 5 december binnen. Beleggers kunnen ook per brief stemmen. Dan is 30 november de deadline. Op deze datum moet de brief aangekomen zijn op de Bourgetlaan 42 te 1130 Brussel. U kan deze brief vinden op de website van Recticel. 

Op 6 december zal dan een bijzondere algemene vergadering plaatsvinden om 10 uur in het Van der Valk Hotel vlakbij Brussel Airport. U kan deze echter ook online bijwonen, waarbij u via een live webinar vragen kunt stellen aan de bestuurders en uw stem in real time kan indienen. Dit kan enkel als u op voorhand een account heeft geregistreerd en via dit account inlogt. Bij de welkomstpagina zal u dan een link vinden naar het webinar. Om technische problemen te voorkomen raden we u aan uw stem op voorhand uit te brengen.

Wat wil Recticel doen met de opbrengst uit de verkoop?

Recticel liet eerder al weten dat de Raad van Bestuur in een later stadium de opties zal bekijken om het geld op een interessante manier in te zetten, rekening houdend met de belangen van alle belanghebbenden. Het is mogelijk dat er een gedeeltelijke uitkering komt aan aandeelhouders, op een fiscaal efficiënte manier.