Re=Bel by Belfius: Resoluut duurzamer investeren.

Op 1 juli lanceerde Belfius Re=Bel. Een nieuw online beleg­gingsplatform voor wie zelf wil investeren op de beurs. Perfect geïntegreerd in de Belfius- app (via smartphone) of in Belfius Direct Net (via pc). Omdat zinvol beleggen voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Omdat investeren in be­drijven die onze samenleving vooruithelpen extra aanmoediging verdient.

Een bewuste keuze voor duurzaam beleggen vanuit een rebelse maar evidente overtuiging dat banken een natuurlijke katalysatorrol moeten vervullen in de transitie naar een meer groene, gezonde, duurzame en inclusieve samenleving. Re=Bel verwittigt beleggers over bedrijven die niet overeenstemmen met het beleid dat Belfius wenst te voeren in de overgang naar een duurzamere economie. Ze willen vandaag niet alleen dat hun geld rendeert maar dat het ook een positieve impact heeft, en zijn zich ook steeds sterker bewust dat bedrijven zonder duurzaam businessmodel op termijn meer risico betekenen.

Resoluut duurzamer investeren

Met Re=Bel krijgen beleggers voortaan toegang tot 40.000 aandelen en meer dan 300 ETF’s, op meer dan 25 aandelenmarkten. Er zijn minstens vijf goede redenen om voor Re=Bel te kiezen:

  • Zinvol beleggen in gezondheid, hernieuwbare energie, gendergelijkheid of andere thema’s die investeerders nauw aan het hart liggen. Dit wordt ondersteund via selectiemogelijkheden voor inspirerende thema’s over bedrijven die maatschappelijk het verschil maken.
  • Re=Bel beschikt over een uitzonderlijk intuïtieve zoekfunctie – vergelijkbaar met het niveau van de grootste digitale distributieplatformen om aandelenideeën op te zoeken die de portefeuille van klanten kunnen versterken en diversifiëren, en dat aan de hand van simpele sleutelwoorden of voorgestelde thema’s.

  • Erkende experten geven inzage in hun strategie en hun favoriete aandelen. Re=Bel inspireert de beleggers met toegankelijke inzichten over aandelen die in lijn zijn met de Belfius Convictions en de analyses van strategische partner Kepler Cheuvreux, de belangrijkste Europese en onafhankelijke equity broker.
  • In lijn met de uitzonderlijke digitale en emotionele klantenervaring die de Belfius-app nu al biedt, genieten beleggers meer gebruiksgemak dan ooit. Re=Bel is perfect geïntegreerd in de Belfius-app (op smartphone), of in Belfius Direct Net (op pc) en toegankelijk voor iedereen. Beleggers kunnen de belangrijkste wereldbeurzen op de voet volgen, orders plaatsen in aandelen en ETF’s (indextrackers) en in real time hun portefeuille beheren.
  • Re=Bel is heel competitief. Geen instapdrempels, geen bewaarloon, transacties tegen een voordelig tarief en... beleggen in Belgische bedrijven is extra voordelig.

Hoe beleggen met Re=Bel?

Beleggen via Re=Bel kan vanaf 1 juli en wordt bekend gemaakt met communicaties naar onze eigen klanten en via een externe campagne. Het volstaat digitaal klant van Belfius te zijn of te worden. Zij krijgen meteen toegang tot Re=Bel via de Belfius-app of via Belfius Direct Net, maar kunnen met vragen ook steeds terecht in alle Belfius-kantoren of via het callcenter Belfius Connect (0800 12 994).

Bekijk ook de video:

Olivier Onclin, Managing Director Private, Business & Retail Banking Belfius:

We hebben Re=Bel “the investment app with a cause” genoemd. Een knipoog naar de legendarische, net niet gelijknamige film met James Dean. Duurzaamheid zit in onze genen, het is een weg die we sinds lang zijn ingeslagen en waar we nu nog meer op inzetten. Het is onze rol als bank om de samenleving een extra duw in de rug te geven op weg naar meer duurzaamheid. Investeringen die we doen of faciliteren geven onze maatschappij mee richting. Onze specifieke aandacht voor duurzaam beleggen bij Re=Bel is daar een voorbeeld van. Zoals Belfius dat met de Toekomstfondsen ook consequent doet in andere beleggings­domeinen.”