Recticel (KBC)

Recticel zag de omzet in het eerste halfjaar 4% aandikken, maar kon vooral de bedrijfskasstroom met 12,1% opkloppen (de marge steeg van 6,9% naar 7,4%). De nettowinst steeg 30,7% tot 18,7 miljoen euro. De isolatieafdeling blijft hoge ogen gooien, zoveel is duidelijk. Op de balans prijkt een gecombineerde nettoschuld van 138,7 miljoen euro. De historisch hoge grondstofprijzen tijdens het eerste kwartaal en de ongunstige wisselkoersevoluties werden dus met succes afgewend. Het desinvesteringsproces voor Automotive ligt op schema en voor 2018 wordt nog steeds gemikt op “groei van de omzet en de REBITDA”, dankzij een combinatie van volumegroei, een verbeterde mix en efficiëntiewinsten. KBC Securities begint te vermoeden dat zijn verhoopte 2% omzetgroei voor 2018 ‘ietwat’ conservatief wordt: zowel de MDI- als de HBI-prijzen daalden sinds de top met respectievelijk 8% en 9%. Het “Opbouwen”-advies en koersdoel van 11 euro blijven behouden.

 

Disclaimer
Deze publicatie vormt een algemene duiding van de economische actualiteit en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten, noch wordt er enige beleggingsstrategie voorgesteld. In sommige gevallen kan deze publicatie evenwel verwijzen naar en samenvattingen bevatten van beleggingsaanbevelingen van andere entiteiten van de KBC-groep.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag worden hergebruikt, op voorwaarde dat dit wordt aangevraagd en dat KBC expliciet met dit hergebruik heeft ingestemd. Het hergebruik moet in ieder geval beperkt blijven tot de tekstuele informatie. KBC Bank heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Groep NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelde) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie of op de websites www.kbcam.be, http://www.kbcsecurities.be en www.kbcprivatebanking.be.
KBC Groep NV – onder toezicht van de FSMA – www.kbc.com