Sectoren: Vastgoed

Website

Persberichten

Financiële verslagen

Financiële kalender 

Koersen

Intervest is gespecialiseerd in investeringen in kantoorgebouwen (36%) en logistiek vastgoed (64%) van hoge kwaliteit. Dit vastgoed is strategisch gelegen op goede locaties: het logistiek vastgoed op de belangrijke logistieke assen en de kantoren zowel in de binnenstad als op campussen buiten de stad. 

Intervest Offices & Warehouses

Belgische GVV’s: overzicht (4 juli 2022)

Na iets meer dan 6 maanden in 2022 zien de prestaties van de Belgische GVV’s er niet echt schitterend uit en de voorbije weken was er niet echt een verbetering. Integendeel, ondertussen blijft er slechts één enkele GVV over met een positieve prestatie sinds begin dit jaar. Met dank aan een overnamebod dan nog wel. Er bestaat een belangrijke correlatie tussen de evolutie van de GVV’s en de Bel20 enerzijds, anderzijds is er een omgekeerde correlatie tussen de GVV’s en de Europese langetermijnrente. Ook de hoge waarderingen van enkele GVV’s spelen momenteel parten. We denken hierbij aan de spelers in logistiek en in zorgvastgoed. Voor de GVV's met winkelvastgoed speelt dan weer dat ze door hun relatief aantrekkelijke waardering en hoog dividendrendement een zekere bescherming genoten tegen de stijging van de langetermijnrente. Wil je de tabel bekijken met de details en dividendrendement log gerust in en je kan steeds VFB lid worden om zoiets te kunnen raadplegen.

Intervest Offices & Warehouses: resultaten eerste helft 2022

Langzaam evolueert de waardering van Intervest Offices & Warehouses richting deze van de sectorgenoten Montea en WDP. Zo bedraagt de huidige ratio koers/courant resultaat van Intervest 15,4, voor Montea is dat 24,4 (top was 35), voor WDP is dat momenteel 26,2 (top was 40). We verwachten wel niet dat Intervest die waardering zal kunnen benaderen binnen afzienbare tijd. De opgebouwde track record van Montea en WDP van de voorbije jaren valt moeilijk te evenaren. Dit belet niet dat de ratio verder kan stijgen naar bijvoorbeeld 17 of 18. Ondertussen biedt Intervest wel een aantrekkelijk netto dividendrendement van 4%, bijna het dubbele van de sectorgenoten in logistiek vastgoed. Een eventuele kapitaalverhoging, komt nu wel heel dichtbij met een schuldgraad van meer dan 50% gecombineerd met een goed gevulde ontwikkelingspijplijn. De tijdelijke koersdruk die dat met zich mee kan brengen, zou een instapgelegenheid kunnen vormen.