zaterdag 10 december 2016 - 09:00

Fundamentele Analysedag - zaterdag 10 december 2016 | Thomas More Mechelen

Thomas More |

Voor de eerste keer zullen we op de Fundamentele Analysedag een aantal fondsbeheerders aan het woord laten. Zij zullen de strategie en de selectiemethodiek van het fonds dat zij beheren toelichten. Ook zullen zij de belangrijkste aandelenposities van het fonds bespreken. Onder meer Rik Dhoest en Pascale Nachtergaele van Bank Nagelmackers stellen het Nagelmackers Small & Midcap Equity fonds voor. Jan Vantomme stelt 'Investor Equities' voor. Een fonds dat focust op small en midcaps.

Industriële waarden maken nogal wat bokkesprongen in functie van de conjunctuur. Nochtans zijn er industrials die een stuk minder schommelen dan andere en op lange termijn een opwaartse lijn vertonen. Bedrijven ook met een positieve evolutie van bijvoorbeeld boekwaarde en dividend. Luc Van der Elst van Capfi Delen AM zegde alvast toe voor een value benadering van de industriële aandelen. Gert De Mesure zal de Discounted Free Cashflow op een eenvoudige manier proberen uit te leggen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Maar is beleggen altijd een zaak van goed met cijfermateriaal te kunnen omspringen? Toch niet. Hoe komt het bijvoorbeeld dat wiskundeknobbels toch niet per definitie succesvolle beleggers zijn? De ‘aard van het beestje’ speelt natuurlijk ook mee. Hiermee komen we op het vlak van de ‘Behavioral Finance’ en het onderzoek hiernaar. Sarah New Comb, PhD, van Morningstar deed studie naar ‘Behavioral Finance’ en de vooroordelen die beleggers bij hun beslissingen parten spelen en de link tussen ‘valuation based investing’ (beleggen op basis van fundamentels) en ‘behavioral science’. Ben Granjé van Morningstar neemt dit thema voor zijn rekening. Ook VectorVest is van de partij met als thema ‘Succesvol fundamenteel beleggen met VectorVest’. Susan Hayes, directeur VectorVest Europe, en Tom Van Noyen, User Group Leader België, nemen dit voor hun rekening.

Presentaties

Meld aan of registreer als lid om presentaties te zien.

Inschrijven

Bekijk het vorige congres