woensdag 10 juni 2020 - 19:30

WEBINAR : Excelco : Beleggen in 2020 | sprekers Jan & Paul Hermans, bestuurders Excelco | in samenwerking met Trefpunt Limburg

ONLINE

De coronacrisis veroorzaakt een zware economische crisis. Veel bedrijven die er al slecht voorstonden zullen failliet gaan. Soms zullen ze overgenomen worden door solvabele concurrenten, maar meestal niet omdat de bedrijven minder risico gaan nemen en cash sparen. Er zijn bedrijven die de crisis aankunnen. Ondernemingen met een goede solvabiliteit kunnen de crisis aan. En vermits er concurrenten zullen verdwijnen kan men gewoon afwachten. Sommige topbedrijven zijn schuldenvrij en hebben veel vaste inkomsten zoals Rational, Nvidia, Facebook, ASM int., Intuitive Surgical en Alphabet.

Niet alle sectoren worden even zwaar getroffen. De groeisectoren zullen minder snel groeien. Een aantal bedrijven hebben veel recurrente inkomsten uit abonnementen die doorlopen.

Sommige activiteiten profiteren van de crisis en de lockdown zoals bedrijven die aan huis leveren, technologiebedrijven, sportkleding en gouddelvers.

In dit webinar kijken we naar de invloed van de coronacrisis op diverse sectoren (vastgoed, internetservices, medische technologie, e.a.) en individuele bedrijven. We volgen ook de nieuwe vijfsterrenbedrijven uit Excelco en de evolutie van deze bedrijven.